Drömmar del 3: Mardrömmar

En del av drömmarnas värld är mardrömmarna. De är drömmar som vi av olika anledningar upplever som obehagliga därför att de innehåller situationer eller känslor som påverkar oss starkt på ett negativt sätt. Alla drömmer mardrömmar till och från utan att det betyder något i sig, men om de är återkommande eller väldigt starka så behöver man titta lite närmare på dem.

Mardrömmar är ett namn som innefattar väldigt många olika former av drömmar. Jag kommer idag ett gå igenom tre olika former av källor till mardrömmar och hur man ska förhålla sig till dessa.

Foto av Meryl Katys pu00e5 Pexels.com

Den kanske vanligaste formen av mardrömmar är de som skapas av oss själva på grund av saker i våra tankar som påverkar oss även under sömnen. Stress, oror och psykisk ohälsa är sådant som lätt kan tränga sig in i drömmarnas värld och ge oss obehagliga drömmar. Känslan av att ständigt vara jagad och att aldrig räcka till påverkar även under sömnen och ger drömmar där man jagas eller förtärs av omgivningen. Bästa lösningen på denna form av påverkan är att man försöker ändra sitt liv så man får mer lugn och ro, dygnet runt.

Trauman hör också till denna typ av mardrömmar som kommer från ens eget inre. Trauman, både sådana som inträffat nyligen och sådana som inträffat så långt tillbaka att vi inte ens kan minnas dem, kan lämna djupa spår i drömmarnas värld. Om man vet med sig eller misstänker att det är ett trauma som ligger till grund för ens mardrömmar så är det viktigt att man söker professionell hjälp med att bearbeta traumat så man kan gå vidare med livet utan att tyngas ner av dessa upplevelser.

Foto av lalesh aldarwish pu00e5 Pexels.com

Mardrömmar kan också komma ifrån att andevärlden väldigt intensivt försöker att varna för något eller vill ge ett viktigt budskap. Dessa mardrömmar kan komma plötsligt utan att man kan se någon annan orsak till dem. Drömmarna innehåller då ett återkommande budskap eller mening. Målet är att ge en varning som förhoppningsvist kan ändra eller förhindra något från att ske. När andevärlden ser att budskapet gått fram eller när saker och ting inte längre kan ändras så försvinner mardrömmarna lika plötsligt som de kom.

Här är det också viktigt att veta att den som andevärlden väljer att ge mardrömmarna till inte nödvändigtvis är den person som budskapet är riktat till, utan att de väljer den i familjen som mest troligt kan ta emot budskapet. Är det väldigt viktiga budskap så är det viktigt att de kommer fram på ett eller annat sätt och andevärlden väljer då den som är mest mottagligt för att höra. Här är det viktigt att lyssna och ta till sig budskapet medan det finns tid att ändra det som behöver ändras. Ett medium eller kunnig medial person kan hjälpa att ta emot budskapet om man själv inte riktigt kan reda ut det.

Foto av Lucas Pezeta pu00e5 Pexels.com

Den tredje formen av mardrömmar är de som orsakas av andeväsen med negativa energier. Mardrömmarna blir då egentligen direkta upplevelser av hur andeväsendet försöker påverka din kropp och själ. Det kan vara att den försöker ta energi, skrämma bort eller bara finner nöje i att utöva makt och kontroll över en person. Om det är en sådan form av andeväsen som stör, märker man oftast av den även under sin vakna tid. Man känner en närvaro som får en att må dåligt både psykiskt och fysiskt. I värsta fall kan det förekomma direkt fysisk påverkan i form av slag eller klösningar.

Misstänker man att man har ett sådant andeväsen kring sig ska man genast söka hjälp av erfaret och kunnigt medium. Lösningen på problemet beror helt på vad för sorts andeväsen det är tal om. Ibland kan det räcka med att man skapar ett skydd runt sig själv eller sitt hem som blockerar andeväsendet och hindrar den från att komma i närheten. Ibland kan man ta bort andeväsendet och i andra fall är enda hållbara lösningen att de personer som bor på platsen flyttar därifrån. Det är dock viktigt att man hittar en lösning för om detta tillåts fortsätta under en längre tid kan det ge mycket negativ påverkan på både den psykiska och fysiska hälsan.

Så lyssna lika mycket på mardrömmarna som på de vanliga drömmarna. De säger allihopa viktiga saker till oss, ibland är de hälsningar från vårt inre och ibland är de budskap eller påverkan från andevärlden. Oavsett vad så berättar de saker för oss så vi behöver lyssna på för de ger oss en möjlighet att förändra våra liv till det bättre.

Så välkomna dina drömmar… både de vackra och de skrämmande.. och lyssna på dem, de har så mycket att berätta om man bara vågar lyssna.

Ta för att du tittade förbi!

Kram

Rosemarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: