Märkliga tecken

Allt började för flera år sedan, strax innan min mediala förmåga vaknade till liv. Det var när jag åkte med bilen in till Enköping som jag la märke till att jag ofta mötte ambulanser. Det hände en gång, två gånger, tre gånger ja… nästan varje gång jag åkte med bilen så mötte jag en eller flera ambulanser.

Det var ett lustigt sammanträffande tänkte jag. Inte så konstigt i sig då folk blir sjuka eller råkar ut för olyckor och behöver åka med ambulans till sjukhuset, så det är ju inget konstigt med att man möter dem lite då och då. Så jag ryckte på axlarna och tänkte inte mera på det. Problemet var att det inte bara var lite då och då…. det blev mer och mer.

Ja, det började faktiskt störa mig en aning att det hela tiden dök upp ambulanser när jag åkte. Jag är mycket väl medveten om att folk inte blir sjuka eller råkar ut för saker på grund av att jag ska möta ambulanser, nej, det är ju absolut inte så…. ambulanserna finns där av helt och hållet sina egna anledningar.

MEN jag mycket väl medveten om att andevärlden påverkar mig till att åka vid just speciella tidpunkter då de vet att en ambulans är på väg. När jag skulle iväg så glömde jag något eller så kom jag plötsligt på att åka en annan väg än tänkt eller så hände något annat som på ett och annat sätt lyckades föra MINA vägar till ambulanserna.

Det här började att skapa ett obehag hos mig. Att ständigt möta ambulanser, om det bara är ett sammanträffande, varför har jag inte mött dem så ofta tidigare? Och om det inte är ett sammanträffande vad betyder det? Vad var det andevärlden ville säga mig? Var det en varning och i så fall en varning för vad? Var det ens till mig? Det kanske var till min man som satt bredvid mig och när vi frågade andevärlden så var de mycket förtegna om saken. De gav inga direkta svar om vad det hela handlade om, men jag anade att bakom dessa undvikande svar så fanns något de inte ville säga. Så tiden gick och under vissa perioder så kunde jag faktiskt ignorera ambulanserna som dök upp varenda gång jag åkte bil, men ständigt kom ändå frågorna tillbaka… varför dessa ambulanser hela tiden?

Ibland försökte jag ta det lite som en utmaning… vart skulle jag möta en ambulans denna gång och hur många? Ibland kunde jag skratta åt det hela, men ständigt låg dessa möten och gnagde i mina tankar… och ständigt återkom frågan varför?

Så flyttade vi upp till Kramfors och då hände en sak som inte längre gick att ignorera: det var inte längre bara ambulanser utan nu var det dessutom räddningstjänstbilar, brandbilar, poliser och bärgningsbilar. I princip varje dag när jag bara tar mig ur huset för at handla mat eller hämta barnen från skolan så möter jag ett eller flera av dessa fordon. Det är ganska få tillfällen med korta resor som jag är ute och ändå dyker dessa fordon upp hela tiden.

Återigen tänkte jag… äsch… det är bara hjärnspöken… varför skulle det på något vis betyda något i huvud taget. Olyckor och brott sker ju inte för att andevärlden ska ge tecken till någon… nej, det är ju faktiskt bara dumheter. Bara väldigt fåniga hjärnspöken… Samtidigt så insåg jag mer och mer hur andevärlden påverkar mig till att åka vid speciella tidpunkter… hur jag bara råkar glömma något och måste hämta det innan jag kommer iväg, att jag ibland kommer iväg på tok för tidigt för att jag sett fel på klockan. Plötsligt så kommer just den där känslan av att åka en annan väg än den vanliga och så börjar Spotify krångla och så måste jag pilla med det innan jag kan åka vidare.

Och om jag för en gångs skull inte möter ett endaste räddningsfordon och drar en lättnadens suck… så ta mig tusan men en minut senare ligger det oftast en ambulans med blåljus och siren bakom mig och när jag släpper förbi den så undrar jag stilla i mitt huvud: va ända in i helsike kom den ifrån???? Eller när jag står parkerad på en parkeringsplats och tittar i backspegeln och då ser att en ambulans eller räddningstjänstbil parkerat precis bakom min bil… av alla tomma platser de kunde ställa sitt fordon… just bakom mig????

Foto av Mikhail Nilov pu00e5 Pexels.com

Det mest komiska i det här sammanhanget var gången då jag hade mina tankar tyngda av bekymmer och tankar som fick mig att må riktigt dåligt mötte en stor bärgningsbil som hade en liten åkgräsklippare på släpet. Jag tyckte det var så komiskt att se just den synen och förstod genast den fina symboliken i det. Stort fordon som bär på ett litet problem… ja menar för ärligt… hur ofta ser man en stor bärgningsbil ha en liten åkgräsklippare på släp??? Det var något som dock fick mig att skratta lite åt mina egna bekymmer den dagen.

Dessa möten är nu vardag och jag har accepterat dessa tecken och jag börjar få en djupare känsla av trygghet i att möta dem. Det känns faktiskt ganska tomt att ändå ibland inte möta en endaste ambulans eller brandbil. Det är liksom de och jag…. och det är kanske just där kärnan i budskapet i dessa tecken ligger… det finns många sätt att hjälpa dem som är i nöd… vissa gör det genom att ge hjärt- och lungräddning, andra genom att släcka branden eller föra den trasiga bilen till en verkstad… och jag hjälper både människor och andar på mitt eget lilla sätt… och plötsligt blir dessa tecken lättare att förstå. Det är inte en varning alls… det handlar om vad jag gör.. att förstå att även mitt arbete är viktigt, för ju mer jag behöver förstå att något jag gör är viktigt, desto fler fordon dyker upp har jag upptäckt. Andevärlden försöker göra mig uppmärksam på viktiga saker i mitt arbete helt enkelt.

Det är när jag ska ge något viktigt budskap till någon eller på något vis hjälpa en ande som dessa fordon dyker upp för att påminna eller uppmuntra mig till att göra det som är mitt jobb även fast det ibland känns lite svårt för att jag är ganska blyg av mig och inte tycker om att vara den som säger eller gör saker.

Att tolka och förstå tecken är inte alltid enkelt och andevärlden finner det MYCKET roande att se på när man skrynklar ihop varenda hjärncell i försök att komma på vad dessa tecken kan tänkas betyda. I mitt fall tog det flera år att komma underfund med vad det är andevärlden försöker påpeka för mig.

En sak är säker… andevärlden vet sannerligen hur de ska hålla en sysselsatt så man inte får det tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: