En selfie kan säga mer än tusen ord

Det var en insikt som kom till mig häromdagen. Allt började med att jag i somras kom på att det var ett par år sedan jag bytte profilbild på Facebook. Kanske var det rentav dags att byta? Sagt och gjort så började jag ta selfies på olika ställen som jag besökte under sommaren. Men varje gång jag tittade på dem så blev jag besviken.

Det som jag såg på fotona gjorde mig mest ledsen. Okej, jag är så långt ifrån en fotomodell man kan komma och brukar alltid se bedrövlig ut på foton, men även med den vetskapen och med ribban väldigt låg så kunde jag inte bli nöjd med ett endaste foto. Vad var felet egentligen?

Jag förstod det inte utan försökte med nya foton på nya ställen, men de flesta raderades och hur jag än redigerade fotona som var kvar så var det inget jag ville visa upp som profilbild. Så häromdagen var jag åter ute på promenad och kom till en sjö och tänkte att det där blir kanske en bra bakgrund så jag tog en ny selfie… och det var då jag insåg problemet.

Jag tittade på mig själv på fotot och tittade in i mina ögon och det var då jag insåg problemet… ingen glädje och ingen lycka. Det var det som var felet på varenda foto som jag tagit under hela sommaren… inte endaste uns av glädje i mina ögon. Hur jag än försökte le på korten så gick det inte att fejka fram lycka i mina ögon.

Jag brukar säga att ögonen är själens spegel och när jag såg mina egna ögon så såg jag rätt in i min egen själ och det jag mötte där var en sida av mig själv som jag inte hade sett tidigare. En insikt om att allt inte var så bra som jag trodde att allt skulle vara. Så jag började titta på vissa saker i mitt liv och insåg att nej… själen kan inte ljuga. Är den inte lycklig så är den inte det hur mycket jag än försöker låtsas om att allt är bra och le på fotona.

Så jag började fundera på vad som skulle kunna få min själ att börja le igen och insåg att det åter igen blir dags att börja lyssna på hjärtat och låta det vägleda mot nya drömmar och nya mål i livet. För själen vet oftast instinktivt vad det är den behöver för att bli lycklig. Problemet är att det är så lätt att ignorera sitt hjärtas röst. Alltid hittar man ursäkter för att kunna få fortsätta i samma hjulspår år in och år ut.

Är det inte ekonomi som styr livet så är det något annat som får en att bara plöja vidare i samma fåra utan att stanna upp och fundera på vad det ens finns för mening med att gå där. Så har det varit för mig. Jag fastnar lätt i det jag gör och tänker att jahapp… det är det här jag ska göra resten av mitt liv. Sällan tänker jag på att det kan finnas alternativ. Oftast är det andevärlden som påpekar för mig att nu är det dags hitta på lite nya stigar i livet. Att börja se saker och ting ur ett annat perspektiv och börja göra andra saker i livet.

Så har det varit även i detta fall. Andevärlden var där hela sommaren och försökte få mig att se det uppenbara, men denna gång så tog det ett tag för mig att själv inse det uppenbara och kanske svårast av allt: att prata om det. För så länge man bara har tankar i huvudet så kan man ändå avfärda dem och säga till sig själv att det är bara fantasier, men när man börjar prata om dessa tankar och funderingar så inser man plötsligt att de är verkliga. Kanske mer verkliga än man någonsin vågat föreställa sig.

Andevärlden säger alltid till mig att det är handlingar som räknas. Vad man tänker blir först något när man utför handlingen. Så här står jag nu… med insikten om vad som behöver förändras och väntar nu på att få möta ännu en utmaning i livet och jag förstår att om det är något som kommer ge mig tillbaka glädjen i mina ögon så är det just det. Hoppas bara att det blir som tänkt.

Så ta ett foto på dig själv och titta in i dina ögon du med och våga se vad som finns där att se, prata med din egen själ för det är då du vet om du också behöver ändra något i ditt liv.

Kram

Rosemarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: