I ett annat liv

Allt började en morgon för ett par veckor sedan då jag låg i sängen och precis hade vaknat. Jag låg där och hade tankarna på saker och ting som skulle göras under dagen när det helt plötsligt ur ingenstans kom en bild i mitt huvud.

Det var för länge sedan, jag skulle gissa för 1500 år sedan någonstans i Asien, de nordligare delarna. Det hela utspelade sig i en hydda eller tält och det var elden från eldstaden som gav ljuset. En krigare i läderrustning var på väg att våldta en kvinna på hennes säng. Jag ser hur kvinnan drar fram en kniv som ligger under sängen och trycker den mot krigarens strupe och säger till honom: ”Inte så här”

Han backar bakåt och hon säger: ”Du kan få mig, men inte så här”

Och scenen var över och jag bara låg där i sängen och undrade vad ända in i helvete var det där???

Jo, jag förstod att detta var en bild från ett av mina tidigare liv och att jag var kvinnan som låg där på sängen, men varför visade andevärlden det där för mig?

Jag började såklart fråga andevärlden om vad det var de hade visat mig och allt eftersom under dagen så fick jag en allt djupare förklaring och insikt om det livet.

Jo, kvinnan var jag och jag levde där i en mindre by, någonstans i Asien ( det känns som Mongoliet) och hade blivit bortgift i tidig ålder med en man jag inte gillade. En dag kom en stam med krigare/rövare och intog min by. Alla männen i byn dödades och kvinnorna fick leva för att tjäna krigarna som skulle stanna i byn över vintern. Helt ärligt så fanns det en sorts befrielse inom mig att mannen jag varit gift med hade blivit dödad.

Krigaren som befann sig i mitt tält backade bakåt när han fick kniven mot sin strupe och fick en annan syn på kvinnan och blev förunderligt nog snäll mot henne. Det fanns något som förenade dem.

Andevärlden visade mig en bild av hur krigaren och kvinnan en tid senare låg nakna på sängen och höll om varandra. Det fanns kärlek och ödmjukhet mellan dem och de levde tillsammans.

Vidare såg jag en bild av hur kvinnan en dag går med mat till de andra krigarna vid en lägereld och en annan man där vill ha henne, men ”min krigare” blir förbannad och ger sig på honom för ingen annan får ta hans kvinna. Senare sitter vi i mitt tält och jag lindar om hans skärsår på handen. Han lät aldrig någon annan av krigarna röra mig.

Lyckan var dock kort för männen skulle bara stanna över vintern. En dag beger han sig iväg. Avskedet är sammanbitet, det är en tid och kultur där vare sig män eller kvinnor visar sina känslor offentligt, i alla fall inte kärlek.

Vad hände sen då undrade jag? Jo, andevärlden visade mig hur krigaren låg ihjälslagen någonstans och kvinnan hon födde ett par månader senare ett barn ( krigarens barn) och gav barnet krigarens namn. Senare i livet så dog hon av sjukdom liggandes i sin säng.

Alltså wow tänkte jag. Har jag verkligen levt det livet??? Ja, säger andevärlden. Men så började tankarna komma…. men vilket tragiskt liv egentligen och va tragiskt att krigaren och jag bara fick varandra under en så kort tid och det var då som andevärlden hjälpte mig att inse vissa saker. Lycka handlar inte om tid…utan om vad man verkligen känner.

Foto av ArtHouse Studio pu00e5 Pexels.com

Den stora gåvan i livet är inte att vara lycklig dygnet runt, att leva ett problemfritt liv eller att aldrig sakna något. Den stora gåvan är att få uppleva lycka över huvud taget och att verkligen kunna sätta värde på den.

Lycka är stunden då man ligger naken i sängen och håller om sin älskade, lycka är stunden då man hör sitt barn skratta, lycka är stunden då man står barfota på en strand och känner vattnet smeka huden, lycka är stunden då man kramar en kär vän, lycka är stunden då man ser ut mot horisonten och känner frid och harmoni med allt omkring sig just där och då.

I våra robottliknande liv där vi varje dag gör samma saker på rutin bara för att det är ju så man ska göra så tappar många bort hur många underbara stunder av lycka de egentligen har om de bara skulle förstå det och lära sig inse dem och ta tillvara på dessa stunder, stanna i dem och låta dem få vara där.

Vi vaggar in oss själva i märklig syn på att allt måste vara perfekt hela tiden för att vi ska kunna uppleva lycka i huvudtaget. Man måste ha den perfekta kvällen för att kunna uppskatta den, men egentligen har alla kvällar sina stunder då vi skulle kunna känna lycka om vi bara lät oss själva göra det istället för att haka upp oss på detaljerna som stör. Vi söker den perfekta partnern… fast den verkliga lyckan skulle gå att finna med den arbetslösa grannen trotts att han har en blek ölmage och svär vartannat ord.

Vi matas hela tiden med bilder av hur ett idealt liv ska se ut och allt vi måste ha för att kunna komma i närheten av lite lycka. Livet fungerar dock inte så. Det är inte perfektion som skapar lycka, det är vår förmåga att kunna uppskatta det lilla i livet som ger möjlighet till lycka. Livet kan vara hårt, utmanande och ett rent jävla helvete, men det kan samtidigt ge oss ögonblick av lycka.

Det andevärlden visade mig om det där tidigare livet gav mig en stor insikt om att värdesätta det lilla i livet. En insikt om lycka i stunden, en insikt om att kunna förbise en persons bakgrund och älska den för det den är här och nu, en insikt om hur hårt och kort livet kan vara och hur viktigt det är ta tillvara på livet som ges för det kommer inte tillbaka. En insikt om att de val jag gjorde i det där livet har varit en del av det som gjort mig till den jag är idag och med det en stor ödmjukhet inför dessa tidigare liv jag levt.

Tack andevärlden för att ni visade mig detta liv. Det gav det där hårda livet för 1500 år sedan ett ännu större värde just för att det kunde ge mig insikt även idag… ca 1500 år senare. För det är kanske det mest fantastiska: att man kan lära sig av sig själv, om man möter sig själv med ett öppet hjärta.

Tack för att du titta förbi och tog dig tid att läsa. Ha en underbar fortsättning på dagen!

Kram

Rosemarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: