Framtiden

Livet är fantastiskt! Ja, livet är faktiskt det. Det är en insikt som kommit till mig nu under våren… ja, alltså att livet är fantastiskt visste jag innan också, men en dag insåg jag hela bilden och då trillade polletten ner. Vad i hela fridens namn skriver hon om undrar du…. jo, nu ska jag berätta en väldigt häftig sak.

Andevärlden tyckte det var dags för mig att lära mig mera om hur hela existensen ser ut. Alltså inte bara livet här och nu… utan alla liv, varenda ett av dem från det att själen föds till det att själen slutar att existera. Det är en enormt lång resa som varje själ gör och att det fungerar är ett mirakel bara det.

Själar föds som små och bräckliga väsen som sakta men säkert behöver växa upp och lära sig att hantera sin existens. Detta sker genom att födas in i den fysiska världen och få en kropp. Livet man har i sin kropp är en skola, en plats där själen får möjlighet att växa och utvecklas till ett lite kraftfullare väsen. Det är en utveckling som tar lååååång tid. Hundratals liv som man lever för att utvecklas.

Och den här delen brukar folk inte ha så svårt att ta till sig. Att vi har levt flertalet liv innan det vi har här och nu. Det är faktiskt lite av en kul grej att titta på dessa tidigare liv och försöka få dem att ge svar på vem man är i detta liv. Jag tyckte också det var sååå vansinnigt häftigt de första gångerna jag fick höra vad andra såg om mina tidigare liv och även när jag själv fick se glimtar av dessa liv.

Det var lite wow, va coolt att jag var med där i historian och gjorde uppenbarligen saker. Efter att ha sett och hört en del om dessa liv så började jag dock att tappa intresset för dem. För helt ärligt… livet är ju faktiskt här och nu, det som hänt i det förflutna, ja, det är ju en del av det förflutna och jag kan inte ändra mina handlingar som jag gjorde där och då. Men så en dag visade andevärlden mig något helt annat… och då trillade den där polletten ner.

Andevärlden visade mig mina framtida liv… och då förstod jag äntligen…hur allt hänger ihop.

Vi är så förblindade av våra liv här och nu, samtidigt som många tror på tidigare liv att vi helt glömmer bort eller bara blundar för ett mycket intressant faktum: har man levt flera liv innan detta liv så kommer man att leva flertalet liv även efter detta liv. Och om det är något vi verkligen BORDE intressera oss för så är det just dessa framtida liv.

För jo, de framtida liven är redan skrivna i ödesväven, i alla fall i grova drag. Det är vissa detaljer här och var som det finns utrymme för finslipning under förutsättningen att man går sin ödesväg… gör man inte det som kommer det behövas mycket mer slipande på nästa liv. Men ändå så finns våra liv redan där. Hur otroligt häftigt är inte det. Själv blev jag helt hänförd när jag fick se vad jag har framför mig… hänförd med en blandning av glädje, upprymdhet och en viss ängslan också inför utmaningarna.

De framtida livet kan vara svåra att få djupare kunskap om. Varför det är så är enkelt: vi ska inte kunna påverka våra framtida öden på fel sätt. Vi kan ändå känna av dem redan här och nu. Andevärlden ser till att vi kan få små glimtar av nästa liv genom de utmaningar vi möter i detta liv, genom plötsliga tankar och dagdrömmar. Det är inga exakta bilder av vad som kommer att ske utan mera förvarningar och förberedelser inför kommande utmaningar.

Vi alla har våra liv i framtiden och det är nu tankarna börjar komma. Hur kommer världen att se ut nästa gång jag lever här igen?

Ja, hur kommer världen att se ut? Ja, det beror ju väldigt mycket på var i världen man kommer att bo och exakt när man föds igen. Jag har fått indikationer på att stora delar av Europa kommer vara en krigszon och vissa Nordiska länder är ockuperade om ca 100 år. Naturresurser kommer att vara ett hett eftertraktade och en källa till konflikter.

Det får mig att undra lite andra saker: hur kommer livet se ut nästa gång? Kommer det gå att andas frisk luft och går det att dricka rent vatten? Kommer det finnas djupa skogar och vilda djur som lever däri? Kommer man att kunna se fiskar i vattnet och om man fångar en kommer man kunna äta den? Kommer vi ha bilar och har telefonerna bytts ut mot någon annan sorts teknik? Härjar covid-19 fortfarande eller plågas vi av nya sjukdomar som vi inte stött på än?

Det väcker också många funderingar över hur vi här och nu påverkar våra framtida liv… på alla tänkbara sätt. Dels så påverkar vi ju dessa liv genom den själsliga utvecklingen som vi gör eller inte gör, men vi påverkar också genom hur vi tar hand om vår omvärld.

Foto av Lucien Wanda pu00e5 Pexels.com

Hur mycket plast kommer det ligga i haven om 100 år och hur kommer alla gifter som vi här och nu sprider omkring oss påverka min kropp i mitt nästa liv? Kommer jag att bli sjuk i mitt nästa liv på grund av de helt onödiga soporna jag producerar i detta liv?

Man brukar ju tala om att vi behöver rädda miljön och klimatet för våra barn och barnbarn…. men egentligen så borde vi rädda miljön och klimatet för oss själva i vårt nästa liv.

Ja, denna vetskap om att livet inte bara handlar om här och nu väcker sannerligen djupa funderingar och har fått mig att inse hur mycket jag här och nu kan göra för mig själv bara genom att bli lite mera medveten om saker och ting. Att förstå att kroppar bara är något som kommer och går, men att själen den finns kvar och förstå att detta spelplan som vår jord är, inte går att förstöra hur mycket som helst innan det även förstör för alla själar som behöver denna jord för att kunna ha någonstans att leva sina liv.

Livet är stort och fantastiskt… helt otroligt fantastiskt, men om det ska vara fantastiskt i nästa liv också så behöver vi nog ta oss en liten funderare på hur vi tar hand om vår värld. För om man tror att allt det vi göra här och nu inte spelar någon roll… oj, vilken besvikelse nästa liv kommer att bli då…

Ägna en liten stund åt att fundera på ditt nästa liv och ta hand om dig!

Kram

Rosemarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: