Har du frågat?

Har du frågat andevärlden och fått svar? Har du lyssnat på svaret? Riktigt lyssnat?

Det är ju så roligt att få svar från andevärlden, jag menar ärligt alltså, det är ju skitkul!!! Någon vecka innan jul så hade barnen och jag julpysslat och limmat en träbit på ett snöre som skulle bli ett pynt, men den blev inte klar. Så det var bara en träbit i ett snöre. Barnen satt där och höll snöret och sa att den ser ju ut som en pendel. Så vi började ställa frågor och mycket riktigt så svarade andevärlden. Träbiten i snöret började svänga i cirklar och sedan byta till fram och tillbaka allt eftersom de svarade ja eller nej på frågorna som barnen frågade. Hela familjen testade träbiten i snöret och ställde frågor och fick svar. Det var ju jätteroligt. Mest för barnen som nu fick prova på att göra som mamma, för jag använder min pendel hela tiden.

Barnen frågade en massa frågor om julaftonen och huruvida de skulle få julklappar… och ja, så höll vi på ett tag och tyckte det var så roligt att den där lilla hemmagjorda pendeln fungerade så otroligt bra. För det är ju så roligt att kunna ställa frågor till andevärlden och FAKTISKT få svar! Efter ett tag tröttnade barnen på leken och sprang iväg för att leka något annat.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Och precis så är det ofta med oss vuxna också. Det är ju så roligt att ställa frågor och att få dessa svar, men det svåra är inte att ställa frågorna till andevärlden utan att faktiskt också lyssna på svaren man får. Att förstå hur otroligt viktiga dessa svar faktiskt är. För andevärlden svarar inte bara för skojs skull…lite sådär på måfå…lite hur som helst.. de svarar med ett syfte och det syftet är att hjälpa oss.

Andevärlden sitter på en kunskap som vi människor bara kan drömma om. Andevärlden saknar tid och rum och med det så kan de se allt i samma ögonblick. De kan se ditt liv från att du föddes till att du dör, varje val, varje handling, varje ögonblick av glädje och av sorg. De kan se allt som hänt i dina tidigare liv och även se hur dina kommande liv kommer att se ut. All denna kunskap besitter andevärlden och varje svar de ger har till syfte att hjälpa oss på vår resa mot fulländningen.

Därför får vi ibland svar som vi kanske inte riktigt hade tänkt oss. Svar som vi helt ärligt egentligen inte riktigt vill lyssna på för de betyder att vi måste ta tag i oss själva och göra något åt vår situation på riktigt. Svar som svider för att de tvingar oss att inse att vi inte gör allt rätt, svar som visar att vi inte är så perfekta som vi vill tro att vi är. Svar som får oss att inse att våra prioriteringar och val inte är så viktiga som vi tror att de är. När andevärlden håller upp spegeln så vi kan se oss själva i den så vill vi oftast bara blunda och springa iväg för att leka en annan lek.

Andevärlden håller inte upp spegeln bara för att roa oss utan de gör det av ren kärlek och viljan att hjälpa oss. De lyckas dock bara om vi själva också väljer att titta i spegeln och ser vad det är andevärlden vill visa. Att förstå att dessa knepiga budskap som vill att vi ska förändra oss själva eller våra liv är till för att hjälpa oss må bättre med oss själva. Andevärlden bryr sig inte om pengar eller prylar, de bryr sig om oss för dem vi är. Det är den renaste formen av kärlek som de försöker ge oss. En kärlek som inte bryr sig om ålder, utseende, social status eller vår personliga brister. En kärlek som vill få oss att se oss för vad vi verkligen är: någon värd att älskas och någon som är värd att få växa till en bli något mer än vi tror att vi är.

Så nästa gång du frågar och får ett svar… ett sånt där svar som du kanske inte riktigt vill ta åt dig… spring inte iväg då för att hitta en annan lek, utan stanna kvar och fortsätt lyssna. Kanske får du svaret som du innerst inne önskar, svaret som hjälper dig att hitta ett nytt perspektiv, ett nytt liv, en ny möjlighet.

Att fråga efter kärlek är enkelt, det svåra är att ta emot den och våga lita den.

Ta hand om dig!

Kram

Rosemarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: