Att hitta hem

Hejsan!

Völvans väg har legat i ide under hela sommaren... dels på grund av coronaviruset, men också för att vi har flyttat. En lång, jobbig och så här i efterhand mycket lärorik flytt.

Att hitta ett hus som ligger på ens ödesväg visade sig vara lite av en utmaning för andevärlden har en tendens att se till att resan blir lärorik, samtidigt som de med fast hand ser till att man sakta men säkert kommer dit man ska komma. Ibland känner man verkligen hur de drar i trådarna och slår en på fingrarna om man försöker sig på något som man inte ska ha. :-)

Första huset vi hade på vår väg såldes före visningen. Lärdom: vill man verkligen ha något så tramsar man inte med budgivning, man köper det direkt.

Andra huset skulle visa oss att vi verkligen inte behöver ett stort hus med 6 rum. Litet är bäst.

Tredje huset skulle lära oss att vi kan renovera och fixa saker, för hus är liksom allt annat inte perfekta. Men man ska också inse sina gränser.... renoveringar som kräver att hela huset måste fixas från tak till grund är inte någon bra idé. Det huset skulle ha tagit knäcken på oss.

Fjärde huset var allt bra märkligt och här jobbade andevärlden verkligen hårt. Huset hade legat ute i flera veckor och haft flera visningar... ingen hade lagt bud eller visat minsta intresse... så bokade vi visning och vi blev så snopna när vi kom dit och hela trädgården var full av... kvinnor...i alla åldrar.... och ALLA ville ha huset! ?????? Vad hände där???? Varför hade de inte köpt huset tidigare utan precis just när vi ville titta???? Helt ärligt så kändes huset inte helt rätt.... vi ville mest ha det för att vi verkligen behövde ett hus innan vi skulle bli utan bostad.

Så dök det här huset upp:
DSC_47032JPG

Det var kärlek vid första ögonkastet. Här ska vi bor.... och märkligt nog så blev andevärlden helt plötsligt tyst.... med alla de andra husen hade de bubblat för fullt.... men nu blev andevärlden mycket märkligt tyst, knäpptyst.
För oss var huset rätt bara av det vi såg i mäklarannonsen så vi gav bud om att köpa före visningen. Tre dagar senare hade vi besiktning, husvisning och kontraktskrivning samma dag.

DSC_47062JPG

Så nu bor vi här... på en plats som märkligt nog hela tiden har känts som hemma. Det är som om vi aldrig har bott någon annanstans. En väldigt märklig känsla egentligen när man tänker efter.

Här finns också platsen för vårt arbete: gårdshuset ska vi fixa iordning och nästa sommar kommer vi förhoppningsvis kunna öppna vår egen lilla lokal för Peters mediala arbete, mina föreläsningar och en liten butik också där mina handgjorda alster kommer att finnas.DSC_47082JPG
Tills dess så kommer jag att väcka liv i denna hemsida och börja dela med mig av mina erfarenheter av att leva med andevärlden.

Vi hörs snart igen!!!!

Kram

Völvan Rosemarie